top of page

Delavnice

Vabljeni, da se družimo tudi v FB skupini Čiči pa čački. Če potrebujete pisala in vajenice na kvalitetnem papirju poglejte v zavihek ŠOP.

Arhaične stile preoblikujem tako, da so pisave popolnoma čitljive a ohranjajo svoje glavne značilnosti.

​Tečajnik je deležen izkušnje s tradicionalnim priborom, a na kratkih delavnicah je velik poudarek na kaligrafiji za naš praktični vsakdan. Avtorske učne liste pripravim v obliki delovnega zvezka s kvalitetnim papirjem. Na delavnice vam ni ničesar potrebno nositi s seboj. Pribor vam za čas delavnice posodim, nakup pribora je običajno možen na licu mesta. 

 

Poučujem šest pisav. Poznavanje ene pripomore k hitrejšemu sprejemanju druge. Katerekoli se lahko lotite najprej. Priporočam pa takole. Razdelimo jih v dve skupini po tri. Tu trojice navajam po vrsti glede na zahtevnost.

Čopič črke, nova kaligrafija in copperpate so izredno priljubljene. Lepo se prepletajo in so daleč najbolj uporabne za sodobnega ljubiteljskega ustvarjalca. Pišemo jih s pisali v obliki špice. Širše so te pisave zname pod izrazom modern calligraphy.

čopič črke.jpg
nova kaligrafija.jpg
copperplate ležeča.jpg

Druga trojica: osnovna, italika in srednjeveška so bližje klasičnemu razumevanju kaligrafije. Pišemo jih s prirezanimi pisali. So nujna osnova za nekoga, ki bi si želel poglobljeno delo.

osnovna okrogla.jpg
italika ležeče.jpg
gotica.jpg

SLOVENIJA - S pomočjo ljubih gostiteljev poučujem po vsej Sloveniji. Velikost skupine prilagodimo prostoru in pogojem. Cena je običajno 30 eur za delavnico, ki traja tri šolske ure. Če želite biti obveščeni o teh delavnicah vas prosim, da se vpišete na spodnji povezavi.

 

DOMŽALE - Delavnice organiziram tudi samostojno, tedensko v Domžalah. Skoraj vsak teden. Prijave sproti. Sprejmem do šest učencev na datum. Vaje prilagodim posamezniku. Cena za 2 uri je 25 eur. Tistim, ki izrazite zanimanje, da bi se kdaj udeležili delavnice v Domžalah par dni pred tečajem pošljem SMS obvestilo, da bomo srečanje izvedli. Nato mi sporočite svojo prijavo. Če vas zanima, če želite prejemati SMS vabila, potem stisnite povezavo.

bottom of page